Skokastaren

Den numera världsberömde Irakiske journalisten, Muntazer Zaidi som kastade båda sina skor mot en av världens mest korrupta presidenter George W. Bush har nu fått sin dom. Det blev tre års fängelse! Ja det stämmer ni läste rätt, tre hela år för att kasta skorna mot George W. Bush. Motiveringen till domen var följande " Tre års fängelse för angrepp på ett utländskt statsöverhuvud på officiellt besök.". Men vänta lite nu, han får tre års fängelse för att ha kastat sina skor mot en man som själv angripit en hel nation och våldtagit dess folk. Han fick 3 års fängelse för att han uttryckte sin åsikt, den åsikt som miljoner irakier har haft under dem 6 åren av ockupation. Skulle någon annan statsman begå dem brott som Georgie har gjort dem senaste åtta åren så skulle han hamna i Haag och gå igenom en rättegång. Men nu är det så att lilla Georgie är immun mot att ställas inför rätta för alla dem brott han har begått. Därför så tror jag att vissa människor blir frustrerade över detta faktum, och att då kasta skor av ren ilska kommer ganska naturligt.  


Muntazer Zaidi är och kommer alltid att vara en hjälte i mina ögon, det han gjorde var att skipa lite rättvisa, dock inte total rättvisa. För vill man ha en total rättvis behandling av Bush då skall 27 miljoner Irakier få spotta på honom innan dem skär kuken av honom och slänger honom bland hundar som har rabies.    


Jag vet att det här inte är över än, det kommer givetvis att överklagas, men vare sig han får sitta av dem tre åren i fängelse eller inte? Så är en sak klar och det är att han kommer att bli ihågkommen som en Irakisk folkhjälte som stod upp mot mannen som angripit Irak och dess folk.


PITA


Kommentarer
Postat av: H

Det basta du skrivit!!!!!!!!!!



2009-03-13 @ 12:03:53
Postat av: PITA

Tack så mycket :)



Det kommer mera....

2009-03-13 @ 12:22:52
URL: http://provocerar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0